DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Akce 2009

.
2. 
Tak jak je vidět, tak tento rok 2009 je opravdu plný změn a práce, ale to každý koňák zná.  Samozřejmě jako každý rok naše závodní sezona končí v červnu, v červenci a srpnu už se věnujeme závodění a trénování minimálně. Tento letní čas je určen pro přípravu na zimní období, zabezpečení dostatku sena a slámy. Krom práce je toto letní období zaměřeno na děti. Letos jsme měli možnost přivítat pár nových tváří, které u nás začali jezdit pravidelně a jejich pokroky nás moc těší. Takže bych ráda tímto popřála Nelynce, Elišce, Kačence, Johance a Markétce, aby si odnesli ty nejkrásnější vzpomínky na dětství. Ať už budou jako dospělé jezdit stejně aktivně nebo jen rekreačně.
.
Taktéž věřím, že si i dětičky, které se přijely povozit pro zpestření prázdnin odnesly spoustu hezkých zážitků. Jmenovitě Barča, Monča, Anetka, Žanetka, Márinka, velký kovboj David, Lucka, Nikolka...... Teď ve školním roce se hlavně všichni pořádně učte, ať si můžeme za odměnu zase zajezdit.
.
Mezi další radostné události patřilo narození Luckyho, malého amerického klusáčka. Jak se dalo očekávat, okamžitě se stal miláčkem celé stáje. Ve výběhu je však rozverný jako každé malé hříbátko (i když je skoro větší než mamka). Anička mu přivezla ročního kamaráda Škorpíka, tak si má Lucky  s kým zaskotačit ve výběhu. A aby neměla Anička rozhozené koníky po celé republice, tak si pro jistotu přivezla ještě lumpici Wendy a temperamentní Sávu. A protože Anička je akční človíček, tak se rovnou přestěhovala do našeho kraje i s přítelem. Tak hlavně, aby se jim v našem krásném kraji líbilo  
.
Samozřejmě radost jde i ruku v ruce se zármutkem. Smutný okamžik nastal, když nás opustil náš gauner Šimon, který si i za tu krátkou dobu co byl u nás a lumpačil všechny totálně získal (hlavně Bertíka). Tak se rozhlížíme po dalším koni, který by byl nevycválaný, temperamentní a divoký(prostě druhý Šimon). Bohužel sehnat takového gaunera není jednoduché.  My však nechvátáme a až nastane příhodný čas a jizvy se zacelí, tak určitě se objeví koník přesně pro Bertíka.
.
 Zároveň jsme se rozloučili s Bonýskem a Bullitem. Každý šel s majitelkou za hlasem svého srdce. Bullit si užívá více odpočinku u Jany v Boješicích a Bonýsek tvrdě trénuje western u Blanky ve Rtišovicích. Tak mnoho štěstí v další etapě jejich života.   
1.
 Rok 2009 nezačal vůbec pozitivně. Modlíme se, aby se nesplnilo: "jak na nový rok, tak po celý rok" - Šimon se přežral a dostal silnou koliku.
 Z čehož plyne, že první týden slavíme ruku v ruce s veterinářem. Naneštěstí pan Kubát nemá čas, čímž za 5minut 12 voláme pana veterináře Ryjáčka. V jeho unavené tváři vidíme :" to se občas stává, to bude v pohodě" Při prohlídce mu však tvrdnou rysy a začíná rychlá akce, kdy týden bojujeme doslova o život. V největších mrazech, chodíme každou hodinu po zmrazcích. Střídáme se a Šimon už sotva plete oteklýma a bolavýma nohama. Prokládáme to masáží a každou hodinu se to mění jak na houpačce.Pokaždé, když si lehne se ptáme zda se znova zvedne. Hodný pan veterinář je s námi v neustálém kontaktu a přijíždí s injekcemi 2x denně.
Škodolibé úsměšky některých lidí, to nemá význam, už je na poslední cestě.... nás naopak motivují k ještě většímu úsilí o záchranu tohoto živého tvora.
.
 Po týdnu od Silvestra se zlepšil a přežil. Za to moc a moc děkujeme panu veterináři Ryjáčkovi a další poděkování Kristýně Březovské, která se s námi střídala při vodění a pomáhala ve stáji s ostatníma koňma na úkor vlastního ježdění. Ani Šimon nám nezůstává nic dlužen a pravděpodobně se v něm během nemoci něco láme, neboť se mění jeho chování. Ten zlobivý puberťák se mění v naprostého mazlíčka. Nekopne, nekousne a neustále se motá kolem nás. Při práci funguje doslova na myšlenku a ve výběhu se drží jen nás.  
.
Další rána přichází, když se s námi z osobních důvodů loučí náš pan trenér a přicházíme o oddíl, ve kterém jsme si chtěli udělat licence. Jak se říká všechno špatné je k něčemu dobré - zakládáme vlastní oddíl. Po strastiplné cestě byrokratickými kličkami získáváme ke dni 31.3. 2009 oficiální registrovaný oddíl pod názvem JK Sovaro Nestrašovice. 
.
Uvidíme, co nám dál přinese tento rok plný změn. 
.
1. kurz parelli - dne 19.4.2009
 Měli jsme možnost opět po půl roce se sejít a zopakovat si záležitosti z loňského roku.
Vzhledem k tomu, že dorazil větší počet začátečníků, kteří se loni účastnili pouze jednou nebo vůbec ne, tak jsme my pokročilejší z minulého roku asistovali Silvě, která se bravurně zhostila úkolu. Ono ošéfovat 10 lidí není snadná záležitost. Naštěstí měla 4 pomocníky, kteří pomáhali úplným začátečníkům a 2 pokročilejší - Katka se Sárkou a Lenka s Bullitem dostávali úkoly navíc. Hlavně tedy Lenka, která má hřebce zmáknutého, že ani nezabublá, když vidí říjící kobylku, protože si to jeho panička nepřeje.
 
 Děkujeme Milanovi, Robertovi a Jirkovi za jejich obětavou pomoc a rady začátečníkům. No je vidět, že má Silva kluky srovnané stejně jako koně
.
.
.